nedjelja, 22. studenoga 2015.

Savršene obrve

Imati lijepo oblikovane obrve je ono makes or breaks naš cijeli izgled. Zato je vrlo važno da imamo obrve koje odgovaraju našim crtama lica. Svaki oblik lica je vrlo jedinstven i naravno da neće svima stajati dobro debele i dugačke obrve koje su opet u modi kao što su bile i krajem 80-ih početkom 90-ih godina prošlog stoljeća.


Naravno postoje mnogo vrsta obrva neke od njih su sofisticirane, glamurozne, sexy, prirodne, tanke, debele, misteriozne.  I svake od tih obrva govore nešto o osobi koja ih ima.


Sa samo par jednostavnih koraka može svatko od nas imati savršene obrve. Prvo počešljajte obrve i zatim ih skratite ukoliko su dlake predugačke i ne možete ih kontrolirati. Zatim počupajte neželjene dlake s gornje, a potom i s donje strane obrve. Nakon toga ćete naći 3 točke prema kojima ćete se orijentirati kako najbolje popuniti obrve. Prvu točku ćete naći tako što će poravnati kist za obrve (ili što god ste već uzeli kako biste to postigli) sa nosom i unutarnjim dijelom oka. Drugu točku je ujedno i luk vaše obrve, to ćete pronaći tako što ćete kist poravnati sa nosom i zjenicom oka dok gledate ravno naprijed. I treću točku tako što ćete poravnati kist sa nosom i vanjskim dijelom oka. Nakon toga samo popunite obrve i gotovi ste.
   
    




Kako bi Vam bilo lakše postići savršene obrve prvo sa bijelom olovkom za oči ili korektorom iscrtajte gdje biste htjeli da Vaša obrva počinje i sve ispod toga počupajte. Kako bi Vam bilo manje bolnije i lakše obrve čupajte u smjeru u kojem rastu. Zatim kada ste počupali obrve popunite ih i gotovi ste


Ono što je vrlo važno također je ukoliko imate svjetliju kosu Vaše obrve bi trebale biti dvije do tri nijanse tamnije od Vaše boje kose, dok ako imate tamniju kosu Vaše obrve bi trebale biti dvije do tri nijanse svjetlije od Vaše boje kose.

Nadam se da Vam je ovo pomoglo pri oblikovanju vaših obrva i da ćete naći oblik obrva koji će najviše pristajati Vašem obliku lica.


subota, 14. studenoga 2015.

Naučite kako istaknuti i naglasiti svoje crte lica

Posljednjih godina konturing i highlighting je postao pravi hit u svijetu. Koristeći svjetlije boje kako bi naglasili prirodno istaknutije dijelove lice, te tamnije boje kako bi smo produbili ‘’udubine’’ na licu i dobili vizualno uže i oblikovanije lice. 

Naravno nemaju svi isti oblik lica i ne vrijede za svakoga ista pravila kako postići efekt da nam lice u isto vrijeme izgleda uže i manje, ali i istaknutije i blistavo.

Na licima koja su malo više zaokružena treba više naglasiti jagodice i čelo kako bi vizualno produbili crte lica, dok za ovalna lica i lica dijamantnog oblika nije potrebno nanositi na čelo zbog prirodno udubljenijeg oblika lica. 





Ova slika savršeno prokazuje kako bi na najbolji način trebalo se konturirati i highlightati. Naravno kao što je već prije spomenuto za svaki oblik lica postoje trikovi kako drugačije nanijeti proizvode na lice, no ovo je model za ovalni oblik lica samo kako bi nam moglo vizualno dočarati postupak konturiranja  i highlightiranja. 




Kako bi uspješno konturirali i highlightali na licu ćemo ‘’nacrtati’’ slovo E za contouriranje, a slovo C kako bismo highlightali.






Za konturiranje i highlightiranje se mogu koristiti kremasti proizvodi, tekući ili puderi. Također se mogu koristiti različite četkice ili pak prsti kako bi najbolje naneli proizvode na naše lice.