subota, 14. studenoga 2015.

Naučite kako istaknuti i naglasiti svoje crte lica

Posljednjih godina konturing i highlighting je postao pravi hit u svijetu. Koristeći svjetlije boje kako bi naglasili prirodno istaknutije dijelove lice, te tamnije boje kako bi smo produbili ‘’udubine’’ na licu i dobili vizualno uže i oblikovanije lice. 

Naravno nemaju svi isti oblik lica i ne vrijede za svakoga ista pravila kako postići efekt da nam lice u isto vrijeme izgleda uže i manje, ali i istaknutije i blistavo.

Na licima koja su malo više zaokružena treba više naglasiti jagodice i čelo kako bi vizualno produbili crte lica, dok za ovalna lica i lica dijamantnog oblika nije potrebno nanositi na čelo zbog prirodno udubljenijeg oblika lica. 





Ova slika savršeno prokazuje kako bi na najbolji način trebalo se konturirati i highlightati. Naravno kao što je već prije spomenuto za svaki oblik lica postoje trikovi kako drugačije nanijeti proizvode na lice, no ovo je model za ovalni oblik lica samo kako bi nam moglo vizualno dočarati postupak konturiranja  i highlightiranja. 




Kako bi uspješno konturirali i highlightali na licu ćemo ‘’nacrtati’’ slovo E za contouriranje, a slovo C kako bismo highlightali.






Za konturiranje i highlightiranje se mogu koristiti kremasti proizvodi, tekući ili puderi. Također se mogu koristiti različite četkice ili pak prsti kako bi najbolje naneli proizvode na naše lice.


Nema komentara:

Objavi komentar